Stabilisatie

Alle stabilisaties voor dezelfde prijs

Veel mensen kiezen voor een waterbed vanwege het comfort, de optimale verdeling van de drukpunten en de heerlijk gezonde en ontspannen nachtrust die dit u oplevert. De mate van stabilisatie en ondersteuning van het waterbed spelen een belangrijke rol bij het comfort dat u ervaart. Wat voor u comfortabel is, is echter afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Vindt u het prettig diep in uw watermatras weg te zakken en nog lang na te deinen op de golvende bewegingen van het water? Of kiest u liever voor een stabiele nachtrust met minimale deining en maximale lichaamsondersteuning? Of misschien toch iets hier tussenin?

Fibermatten voor demping en ondersteuning

De stabilisatiegraad van een waterbed wordt bepaald door het aantal fibermatten dat zich in de matras bevindt. Hoe meer fibermatten, hoe hoger de stabilisatiegraad. Bij een hogere stabilisatiegraad wordt de deining van de watermatras sneller gedempt en het lichaam meer ondersteund dan bij een lagere stabilisatiegraad. U kunt kiezen uit vijf verschillende stabilisatiegraden, oplopend in hoogte:

 • Free 0% (4-8 sec deining na bewegen of omdraaien)
  Vindt u het prettig om ver in uw waterbed weg te zakken en mee te deinen op elke beweging? Kies dan voor stabilisatie Free.
 • Light 60% (2-4 sec deining na bewegen of omdraaien)
  Houdt u van deining maar bent u ook gebaat bij meer ondersteuning? Kies dan voor Light stabilisatie.
 • Medium 80% (1-2 sec deining na bewegen of omdraaien)
  Zoekt u de ideale mix van stabiel slapen, voldoende ondersteuning en toch het duidelijke gevoel van op water slapen? Kies dan voor een Medium stabilisatie.
 • Strong 100% + Lendensteun (0-1 sec deining na bewegen of omdraaien)
  De ingebouwde lendensteun van de Strong zorgt ervoor dat het zwaarste gedeelte van het lichaam maximaal ondersteund wordt. Zo ligt u comfortabel en volledig recht op de watermatras.
 • Ultra 120% + Lendensteun (0 sec deining na bewegen of omdraaien)
  De zwaarst mogelijke stabilisatie die er is voor een waterbed vindt u bij de Ultra. De lendensteun geeft u nog eens extra ondersteuning.

Bij zowel de 100% als de 120% stabilisatie hebben wij een extra lendensteun toegevoegd aan de watermatras. Deze extra ondersteuning zorgt ervoor dat de onderrug en de heupen beter ondersteund worden. Hierdoor zakt u minder ver door in de watermatras. Vooral mensen met rugklachten of buikslapers hebben veel baat bij deze extra ondersteuning.

Wat is links en wat is rechts?

Wanneer u voor de linker- en rechterkant van uw duo-matrassen twee verschillende stabilisaties kiest, is het belangrijk op een juiste manier vast te stellen wat nu links en rechts is. Wat de linker- en rechterhelft van het waterbed is wordt in dit geval bepaald vanaf een positie aan het voeteneind, waarbij het gezicht naar het hoofdeind is gericht.