Waterbed in mono of duo uitvoering

Een groot watermatras of twee afzonderlijke

Het waterbed is te verkrijgen in een mono en duo uitvoering. Een mono systeem bestaat uit één groot watermatras met één verwarmingssysteem. Het duo systeem bestaat uit twee afzonderlijke watermatrassen en twee verwarmingsystemen.

Persoonlijk comfort met het duo systeem

Op het eerste gezicht ziet u geen verschil tussen het mono en het duo systeem. De matrassen zijn beide omsloten door dezelfde schuimomranding en tijk. Door gebruik te maken van twee watermatrassen met elk een eigen verwarmingselement, kan er voor ieder watermatras een eigen watervolume, stabiliteit en temperatuur gekozen worden. Elke matras is bovendien optimaal afvulbaar, afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Vijf redenen om voor een duo-systeem te kiezen:
  • U voelt geen beweging wanneer uw partner in of uit bed stapt of zich omdraait.
  • Het watervolume van het watermatras wordt afgestemd op uw eigen lichaamsgewicht.
  • De temperatuur is per kant instelbaar.
  • De stabiliteit wordt per kant afzonderlijk bepaald.
  • Of u nu alléén in het bed slaapt of met zijn tweeën, u slaapt altijd perfect doordat er geen waterverplaatsing optreedt.
Links en rechts watermatras

Onze duo watermatrassen worden specifiek voor de linker- of rechterkant geproduceerd. Aan de kant van de schuimranden is het watermatras schuin gesneden, terwijl in het midden het matras recht is. Hierdoor wordt een ideale pasvorm aan de schuimranden bereikt en voelt u geen scheiding in het midden. Tussen beide matrassen wordt een niet voelbaar flexibele thermodivider geplaatst die de warmteoverbrenging tegen gaat. Zelfs als u diagonaal op het waterbed ligt voelt u geen naad in het midden. Vivera adviseert u om voor een duosysteem te kiezen bij meer dan 15 kg gewichtsverschil tussen beide partners.