Vivera waterbed voorzien van Luxe Tencel tijk

Hoog comfort door nanotechnologie

Met een Tencel tijk geniet u van uitzonderlijke kwaliteit en het hoogst denkbare comfort. Het is zacht en sterk, ademend en vochtabsorberend plus 's winters heerlijk warm en zomers aangenaam koel. Het ECO-vezel van Tencel zorgt daarvoor. Deze unieke vezel wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en is volledig biologisch afbreekbaar. Tencel neemt tot 50% meer vocht op dan katoen en staat het vervolgens snel weer af aan de atmosfeer. Zo slaapt u droog en gezond. Tencel geeft bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans te groeien. Ideaal bij allergieën of een gevoelige huid.

Optimale ventilatie en een aangenaam slaapklimaat

De tijk bestaat uit drie lagen. De toplaag bestaat uit verschillende lagen die gezamenlijk een sterk en stretchbaar geheel vormen (350 gram m2). Een verademing voor uw huid. De middelste laag bestaat uit holle vezels die zorgen voor de vochtregulatie (500 gram m2). De onderlaag is van 100% rekbaar katoen (100 gram m2).

Handige deelrits

De tijken vanaf 160 cm breed zijn voorzien van een deelrits. Zo past de tijk in afzonderlijke delen in uw eigen wasmachine. Dankzij een zachte bies is de deelrits niet voelbaar. De tijk is wasbaar op 60 graden. De tijk is bovendien geschikt voor uw wasdroger.

Extra boventijk

Graag bieden wij u de mogelijkheid, naast het boventijk dat standaard met uw waterbed wordt meegeleverd, een extra boventijk te bestellen. U vraagt zich wellicht af waarom u een extra boventijk zou bijbestellen. Welnu, de gemiddelde levensduur van een boventijk is ongeveer 5 jaar. Wanneer u een tweede boventijk bestelt, kunt u dus 10 jaar voort. Later nabestellen van een extra boventijk is bovendien niet mogelijk, omdat de boventijk specifiek op de ondertijk wordt gemaakt.

Afwisselend gebruik van twee tijken

Daarbij kunt u, wanneer u een extra boventijk heeft, de twee tijken afwisselend gebruiken en zo de levensduur van uw waterbed verlengen. De boventijk is gemakkelijk van de ondertijk los te ritsen, dus ene boventijk in de was? Andere erop!

Extra hygiënische tussenlaag

Om uw slaapklimaat hygiënisch en stofvrij te houden, adviseren wij uw watermatras 1x per maand te reinigen. Er is echter een manier om deze regelmatige schoonmaakbeurten tot een minimum te beperken, en toch op een schoon watermatras te slapen, namelijk met de Cap layer Zipp.

Deze extra laag, die u eenvoudig tussen de bovenkant van de tijk en het watermatras ritst, voorkomt dat stof en vuil door de boventijk zakken en zo op uw watermatras een voedingsbodem voor huisstofmijt en bacteriën kunnen vormen. Met de Cap layer Zipp krijgen stof en vuil geen kans, waardoor u het aantal schoonmaakbeurten van uw watermatras tot een minimum kunt beperken. Daarbij zorgt de Cap layer Zipp, met zijn vochtregulerende eigenschappen, voor een extra droog en comfortabel slaapklimaat.