Toggle Nav
Vivera België België Vivera Nederland Nederlands

Onderwerp

Terug naar onze klantenservice

Retourneren

Bent u niet tevreden over uw product via onze webwinkel? Dan kunt u de bestelling binnen 14 dagen herroepen. Deze termijn gaat in op de dag dat u, of een door u aangewezen derde (niet de vervoerder) het product heeft ontvangen.

Neem contact op met onze klantenservice via ons gratis telefoonnummer om de overeenkomst te herroepen. U kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping welke u onderaan deze pagina vindt (PDF-bestand), maar bent hiertoe niet verplicht. Wij zullen u zo spoedig mogelijk via email een bevestiging van uw herroeping sturen. Tijdens de zichttermijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Eventuele schade bij retournering wordt in mindering gebracht van het terug te storten bedrag.

Wanneer u gebruik maakt van het herroepingsrecht ontvangt u de terugbetaling van het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na aanmelding, retour op uw rekening. U heeft na de aanmelding 14 dagen om de producten te retourneren. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U bent alleen gehouden de eventuele kosten van een dienst te betalen tot het moment van ontbinding.

Uitzonderingen herroepingsrecht

Alle op maat gemaakte producten van de Royal, Royal Box en Elegance Box collectie, zijn maatwerkartikelen en vallen niet onder het herroepingsrecht. Als u een maatwerkartikel door Vivera Waterbedden laat produceren dient het artikel door u te worden afgenomen. Maatwerkproducten kunnen niet worden geannuleerd en u heeft geen recht op retournering van de gemaakte kosten.

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. In het geval van diensten verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten. Voor montagediensten die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig zijn uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Retourprocedure pakketten (Onderdelen en onderhoudsproducten)

Neem contact op met onze klantenservice voor een retourformulier en een retourlabel. De kosten voor het retourzenden zijn voor eigen rekening.

Zo verzendt u een pakket aan ons terug:

  • Verpak het product zorgvuldig - het liefst in de orginele verpakking.
  • Print het retourformulier en de retourlabel en plak deze zichtbaar op het pakket..
  • U kunt uw pakket bij een van de postkantoren afgeven.

Retourkosten pakket Nederland:

Per retourlabel voor kleine pakketten tot 10 kilo berekenen wij € 6,75.
Voor grotere pakketten (watermatrassen) berekenen wij 13 euro per retourlabel.

Retourkosten pakket België:

Per retourlabel voor kleine pakketten tot 10 kilo berekenen wij € 9,75.
Voor grotere pakketten (watermatrassen) berekenen wij 16 euro per retourlabel.

Voor retourzendingen uit andere landen dan onze standaard bestemmingslanden Nederland en België gelden andere verzendkosten en dient het product op eigen initiatief geretourneerd te worden.

Indien u wenst het pakket op eigen initiatief te retourneren: Neem contact op met onze klantenservice om uw retourzending aan te melden en voor het juiste retouradres.

Retourprocedure complete waterbedden

Neem contact op met onze klantenservice om de retourzending aan te melden. De kosten voor het retourzenden zijn voor eigen rekening. Zorg ervoor dat u een stevige verpakking gebruikt voor het retourzenden. Indien redelijkerwijs mogelijk, gebruik dan de originele verpakking. Na de zichttermijn van 14 dagen bieden wij u alsnog de mogelijkheid het waterbed te retourneren binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst. Zie de pagina proefslapen voor meer informatie hierover.

Download herroepingsformulier