Toggle Nav
Vivera België België Vivera Nederland Nederlands

Waterbed Elegance

Schrijf een review

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over:Waterbed Elegance

Het klassieke waterbed op zijn best

Het Elegance softside waterbed is het basismodel van Vivera. Het waterbed is gebaseerd op het klassieke softside waterbed en door Vivera verbeterd en voorzien van alle Vivera kwaliteitscomponenten. De schuimranden bestaan uit één stuk en zijn vastgezet aan de bodem. De schuimranden worden geheel omsloten door de vochtregulerende tijk. Deze is rondom afritsbaar en wasbaar.

 • 10 jaar garantie
 • 90 dagen proefslapen
 • Laagste prijsgarantie
 • Uit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending en retour
 • Montage binnen 5 werkdagen
 • Meer dan 4.000 positieve reviews
 • Meer dan 15 jaar ervaring in waterbedden
 • Meer dan 25.000 tevreden waterbed slapers

Compleet en "slaapklaar" geleverd

Alle Vivera waterbed modellen worden compleet slaapklaar geleverd en bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Een speciaal ontwikkeld additief van Bayer (Mesamoll® II) garandeert een langere flexibiliteit van het vinyloppervlak.
 • Het stabilisatiesysteem wordt aan de bodem vastgeknoopt en kan niet verschuiven.
 • De bodem van het watermatras is gemaakt van een warmte verdelende thermovinyl en is onderhoudsvrij.
 • De gelamineerde en voorgevormde hoeken worden volgens de nieuwste hoogfrequentie lastechnieken moleculair met elkaar verbonden.
 • Het unieke luchtventiel als hulp voor het instellen van het juiste waterniveau.
 • Elke lasnaad wordt volgens de modernste techniek gelast. Ze liggen aan de onderkant van de watermatras waar de druk van het water het minste is. Dit garandeert een langere levensduur.
 • Het hout gebruikt voor de bodemplaten voldoet aan de Europese EN 120 norm. Vivera Waterbedden vervaardigt de onderbouw uit hout uitsluitend van de E1 klasse.
 • De Vivera Waterbedden HR schuimomranding houdt het waterbed gedurende de levensduur in vorm en maakt het in- en stappen comfortabel.
 • Hoogwaardig en volledig gecertificeerde verwarmingselementen met individueel instelbare temperatuurregeling van Carbon Heater.
 • Standaard is een sterke veiligheidsvoering voorzien met dezelfde kwaliteitseisen als de vinyl van de watermatras. Het speciaal ontwikkeld fix-systeem verankert de voering aan de buitenzijde van uw bed.
 • Onze afneembare waterbedhoezen zijn vervaardigd uit het innovatieve Tencel dubbeldoek. Deze zijn volledig vrij van giftige stoffen en geven een extra bescherming tegen huisstofmijt, schimmel en bacteriën.

Topklasse voor het beste slaapcomfort

Een Vivera watermatras is een matras van merkbare topkwaliteit. Een absolute voorloper in haar klasse. Naast het enorme slaapcomfort geniet u van de beste materialen, milieu- en energievriendelijke toepassingen en een extra hoge levensduur. Ervaar de voordelen van de innovatieve oplossingen die bij het ontwikkelen van het Vivera watermatras zijn gebruikt.

De kenmerken van het Vivera watermatras

 • Geruisloos en oersterk Mesamoll 2 vinyl
 • Milieuvriendelijk vinyl met lange levensduur
 • Minder naden, minder slijtage
 • Optimale ondersteuning en stabiliteit
 • Eenvoudig vullen en ontluchten
 • Uitstekende warmteverdeling
waterbed matras

Duurzaam Mesamoll 2® vinyl

Vivera watermatrassen zijn oersterk. Dat komt omdat ze geproduceerd worden van 20% dikker vinyl dan het standaard DEHP vinyl dat bij watermatrassen wordt gebruikt. Het door Bayer ontwikkelde Mesamoll 2 vinyl is niet alleen sterker, maar bovendien elastischer en volledig vrij van schadelijke weekmakers. Dat maakt Vivera watermatrassen duurzaam en milieuvriendelijk. Het geruisloos flexpatroon op het vinyl draagt bij aan een stillere nachtrust en betere aanpassing aan uw lichaam. Het Mesamoll 2® vinyl wordt door Vivera Waterbedden geleverd in de heldere kleur Ocean Blue.

Langere levensduur door Mesamoll 2®

De tabel hiernaast laat de vergelijking zien tussen Mesamoll 2® vinyl en standaard DEHP vinyl. Beiden vinyl soorten werden blootgesteld aan zouten en bacteriën in de Noordzee om de duurzaamheid te testen. Het veel gebruikt DEHP waterbed vinyl toont een beduidend grotere slijtage uitwerking op de elasticiteit en duurzaamheid van het vinyl. Echter het Mesamoll 2® vinyl is na 5 jaar nog steeds in topconditie!

mesamoll tabel

Voordelen mesamoll watermatras

mesamoll slijtage
Minder naden, minder slijtage

Naden in een watermatras zijn kwetsbaar. Het slimme design van het Vivera watermatras heeft de lasnaden daarom naar de bodem verplaatst. Ook liggen de naden verder naar de binnenzijde. Op plaatsen waar eerder een hoeknaad aangebracht werd, wordt bij het Vivera watermatras een flexibele 3D inzethoek geplaatst. Zo bereikt het watermatras een ideale pasvorm, zijn er minder lasnaden nodig en staat er minder spanning op de naden.

mesamoll ontluchten
Eenvoudig vullen en ontluchten

Onderhoud van uw Vivera watermatras is eenvoudig. De unieke BlueMagic© vulopening is gegarandeerd lucht- en waterdicht en heeft een perfecte aansluiting voor vrijwel alle accessoires. Doordat elk matras een extra Airjet ontluchtingsventiel heeft, kunt u tijdens het vullen eenvoudig lucht verwijderen en het afvulvolume bepalen.

mesamoll warmteverdeling
Uitstekende warmteverdeling

De vinylbodem van het Vivera watermatras brengt de warmte van het verwarmingselement over, zonder warmteverlies. Hierdoor ligt de benodigde maximale temperatuur van uw waterbedverwarming lager dan bij andere watermatrassen. Deze lagere temperatuur voorkomt het uitharden van het vinyl.

Kies de juiste afmeting

De hoogte van het Vivera waterbed is 50 cm. Het is ook mogelijk om tegen een kleine meerprijs van 50 euro het waterbed op 55 cm hoogte geleverd te krijgen. In geval van een bodem met laden is het waterbed standaard 55 cm hoog. Dit is de ideale instap- en comforthoogte.

Afmeting
Mono Waterbed
Afmeting
Duo Waterbed
100/200 160/200
140/200 180/200
160/200 180/210
180/200 180/220
180/210 200/200
180/220 200/220
200/200  
200/220  
afmeting waterbed

Geef water de ruimte

Water is niet samenpersbaar, maar verplaatst zich door uw gewicht naar plaatsen met een lagere belasting. Daarom geldt voor een waterbed: hoe groter, hoe beter. Het water kan zich bij een grotere matras beter verdelen over het slaapoppervlak en zich zo het best vormen naar uw lichaam, zonder dat het vinyl van het watermatras onder spanning komt te staan. Hoe groter hoe beter!

Leverbare afmetingen

Het werkelijke slaapoppervlak is altijd kleiner dan de genoemde afmeting van het complete Vivera Waterbed. De afmetingen zijn namelijk inclusief de schuimranden.

Buitenafmetingen Afmeting slaapoppervlak
100/200 86/186
140/200 126/186
160/200 146/186
180/200 166/186
180/210 166/196
180/220 166/206
200/200 186/186
200/220 186/206
waterbed elegane

Mono of Duo-systeem

waterbed mono
Waterbed mono
Een mono systeem bestaat uit één groot watermatras met één verwarmingssysteem.
waterbed duo
Waterbed duo
Een duo systeem bestaat uit twee afzonderlijke watermatrassen en twee verwarmingsystemen.

Persoonlijk comfort met het duo systeem

Op het eerste gezicht ziet u geen verschil tussen het mono en het duo systeem. De matrassen zijn beide omsloten door dezelfde schruimomranding en tijk. Door gebruik te maken van twee watermatrassen met elk een eigen verwarmingselement, kan er voor ieder watermatras een eigen watervolume, stabiliteit en temperatuur gekozen worden. Elke matras is bovendien optimaal afvulbaar, afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Onze duo watermatrassen worden specifiek voor de linker of rechter kant geproduceerd. Aan de kant van de schuimranden is het watermatras schuin gesneden, terwijl in het midden het matras recht is. Hierdoor wordt een ideale pasvorm aan de schuimranden bereikt en voelt u geen scheiding in het midden. Tussen beide matrassen wordt een niet voelbaar flexibele thermodivider geplaatst die de warmteoverbrenging tegen gaat. Zelfs als u diagonaal op het waterbed ligt voelt u geen naad in het midden.

Vijf redenen om voor een duo-systeem te kiezen:

 • U voelt geen beweging wanneer uw partner in of uit bed stapt of als uw partner zich omdraait.
 • Het watervolume van het watermatras wordt afgestemd op uw eigen lichaamsgewicht.
 • De temperatuur is per kant instelbaar.
 • De stabiliteit wordt per kant afzonderlijk bepaald.
 • Of u nu alléén in het bed slaapt of met z’n tweeën, u slaapt altijd perfect doordat er geen waterverplaatsing optreedt.

Ondersteuning en stabiliteit

Optimale ondersteuning en stabiliteit

Reken bij een Vivera watermatras op de beste ondersteuning en rust voor uw lichaam. Thermisch gebonden polyestervezels zorgen voor een groot zelf herstellend vermogen van de stabilisatiematten. Geen grote drukpunten meer op uw heupen en schouders, maar een evenwichtige verdeling die garant staat voor de beste nachtrust. Doordat de stabilisatiematten zijn gekoppeld aan de onderzijde van het watermatras, kunnen ze niet verschuiven of dubbelklappen. Ook zijn de matten voorzien van drijvers die zorgen dat de matten altijd boven in het watermatras blijven.

Fibermatten voor demping en ondersteuning

De stabilisatiegraad van een waterbed wordt bepaald door het aantal fibermatten dat zich in de matras bevindt. Hoe meer fibermatten, hoe hoger de stabilisatiegraad. Bij een hogere stabilisatiegraad wordt de deining van de watermatras sneller gedempt en het lichaam meer ondersteund dan bij een lagere stabilisatiegraad. U kunt kiezen uit vijf verschillende stabilisatiegraden, oplopend in hoogte.

Stabilisaties

Free

Vindt u het prettig om ver in uw waterbed weg te zakken en mee te deinen op elke beweging? Kies dan voor stabilisatie Free.

Bewegingstijd 5-8 seconden
Percentage 0%
Lendensteun Nee
Light

Houdt u van deining maar bent u ook gebaat bij meer ondersteuning? Kies dan voor Light stabilisatie.

Bewegingstijd 2-4 seconden
Percentage 60%
Lendensteun Nee
Medium

Zoekt u de ideale mix van stabiel slapen, voldoende ondersteuning en toch het duidelijke gevoel van op water slapen? Kies dan voor een Medium stabilisatie.

Bewegingstijd 1-2 seconden
Percentage 80%
Lendensteun Nee

 

Strong

De ingebouwde lendensteun van de Strong zorgt ervoor dat het zwaarste gedeelte van het lichaam maximaal ondersteund wordt.

Bewegingstijd 0-1 seconden
Percentage 100%
Lendensteun Ja

 

Ultra

De zwaarst mogelijke stabilisatie die er is voor een waterbed vindt u bij de Ultra. De lendensteun geeft u nog eens extra ondersteuning.

Bewegingstijd 0 seconden
Percentage 120%
Lendensteun Ja

 

Slimme veiligheidsvoering

Doordat de voering van hetzelfde kwalitatieve Mesamoll 2 vinyl gemaakt is als het watermatras, is er geen kans op uitharding van het vinyl door conflicterende weekmakers.

Meer bescherming en comfort

De Mesamoll 2 veiligheidsvoering is voorzien van extra verstevigde lasnaden en is daarmee beschermd tegen inscheuren. Dankzij het gepatenteerde Fixsystem wordt de voering stevig maar onvoelbaar vastgezet aan de schuimranden van het waterbed. Het Fixsystem voorkomt verschuiven, losraken en kraken van de veiligheidsvoering.

Tijk uit Tencel vezel

Met een Tencel tijk geniet u van uitzonderlijke kwaliteit en het hoogst denkbare comfort. Het is zacht en sterk, ademend en vochtabsorberend. Het is ’s winters heerlijk warm en zomers aangenaam koel.

Hoog comfort door nanotechnologie

Het ECO-vezel van Tencel zorgt daarvoor. Deze unieke vezel wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en is volledig biologisch afbreekbaar. Tencel neemt tot 50% meer vocht op dan katoen en staat het vervolgens snel weer af aan de atmosfeer. Zo slaapt u droog en gezond. Tencel geeft bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans te groeien. Ideaal bij allergieën of een gevoelige huid.

 

Tencel tijk

Optimale ventilatie en een aangenaam slaapklimaat
De tijk bestaat uit drie lagen. De toplaag bestaat uit verschillende lagen die gezamenlijk een sterk en stretchbaar geheel vormen. Een verademing voor uw huid. De middelste laag bestaat uit holle vezels die zorgen voor de vochtregulatie. De onderlaag is van 100% rekbaar katoen.
Handige deelrits
De tijken vanaf 160 cm breed, zijn voorzien van een deelrits. Zo kunt u de tijk makkelijk in afzonderlijke delen wassen. Dankzij een zachte bies is de deelrits niet merkbaar. De tijk is wasbaar op 60 graden. De tijk is bovendien geschikt voor uw wasdroger.
Geschikt voor wasmachine en droger
De Tencel tijk is wasbaar tot 60 graden en heeft geen bijzondere behandeling nodig. De tijk is zowel voor de wasmachine als droger geschikt.

Nog meer comfort

Tweede bovenkant tijk + €99

Wij raden u aan om bij uw bestelling direct een tweede bovenkant van uw tijk mee te bestellen. Gemiddeld kunt u de bovenkant van de tijk 5 jaar lang gebruiken. Wanneer u direct een extra bovenkant mee bestelt, kunt u de komende 10 jaar vooruit.
 • Doordat de onder- en bovenzijde van de tijk speciaal op elkaar passend worden geproduceerd is een nabestelling niet mogelijk.
 • Een extra bovenkant van de tijk verlengt de levensduur van uw waterbed met minstens 5 jaar.
 • Praktisch: is de bovenkant van uw tijk in de was? Gebruik dan de andere bovenkant.
 • Wanneer u gelijk een extra bovenkant bestelt bespaart u de kosten van een compleet nieuwe tijk over 5 jaar.

Hygiënische tussenlaag

Extra tussenlaag voor meer hygiëne + €79

De extra tussenlaag zorgt voor betere hygiëne en vergemakkelijkt de reiniging van het watermatras. Wij raden u aan het watermatras elke maand te reinigen om zo de kleine vuildeeltjes te verwijderen die door de tijk kunnen vallen. Deze deeltjes vormen een voedingsbodem voor bacteriën en huisstofmijt. Door het gebruik van een extra tussenlaag wordt de reiniging van het matras sterk vereenvoudigd. Vuil kan niet meer doordringen en er ontstaat een ademend en droog slaapklimaat.
 • Hygiënisch en anti allergisch
 • Geef huisstofmijt en bacteriën geen kans
 • Uw watermatras blijft langer in top conditie
 • Eenvoudig in gebruik: de hygiënische tussenlaag is rekbaar en past perfect

Energiezuinige Carbon verwarming

Door het hoge verwerkingsniveau en de bedieningsvriendelijkheid onderscheiden onze Carbon verwarmingen zich van andere verwarmingselementen. Extreem energie zuinig door de modernste techniek.

 • Gemakkelijk te bedienden thermostaat
 • Instelbaar van 24 tot 36 graden
 • Warmtesensor geïntegreerd in het verwarmingselement
 • Ultradun verwarmingselement voorkomt schade aan het watermatras
 • Zeer gelijkmatige warmteverdeling
 • Automatische beveiliging tegen oververhitting
 • CE en GS/TÜV gekeurd
 • Met kinderslot
 • Made in Germany
 • Carbon Heater ® Technologie 5 Jaar garantie

Voordelen Carbon verwarming

Extreem dunne en flexibele verwarmingsfolie
Het dunne en flexibele verwarmingsfolie is uitermate robuust. Met het grote oppervlak weet het verwarmingsfolie de gewenste watertemperatuur te bereiken met minder warmte dan bijvoorbeeld keramische elementen. De lagere maximum temperatuur is gunstiger voor uw vinyl van het watermatras.
Eenvoudige loskoppelen
Voor beide thermostaten geldt, dat ze makkelijk zijn los te koppelen van het verwarmingselement. Hierdoor is de thermostaat in geval van storing of defect eenvoudig te verwisselen voor een andere thermostaat. Dit bespaart u het compleet demonteren van uw waterbed. Beide verwarmingselementen zijn uitgevoerd met een 3-voudige beveiliging tegen oververhitting.
Bewezen kwaliteit Made in Germany
Met het hoge afwerkingniveau en de eenvoud in gebruik onderscheiden onze Carbon verwarmingselementen zich van andere. De Duitse degelijkheid van zowel de Carbon Analoog als de Carbon Digitaal is ronduit bewezen. Niet voor niets ontvangt u maar liefst 5 jaar garantie. De thermostaat werkt zeer nauwkeurig en is standaard voorzien van kinderbeveiliging.
Stel uw verwarmingssysteem in tot op detailniveau
Kiest u voor de Carbon Digitaal met verlicht display, dan beleeft u het gemak van talloze instellingen, programma’s en functies. Het verwarmingssysteem beschikt over een unieke processor. Daarmee wordt de stroom automatisch ingeschakeld en bij het behalen van de gewenste temperatuur, ook weer volledig uitgeschakeld. Zo is de Carbon Digitaal beter voor het milieu en beter voor uw energierekening. Bovendien slaapt u niet onnodig op stroom.

Carbon heater analoog en digitaal

Carbon Heater Classic Analoog
 • Carbon verwarming Analoog
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • CE en GS TÜV gekeurd
 • Met kinderslot
 • Made in Germany
 • 5 jaar garantie
Carbon Heater Digitaal
 • + €49 (Mono)
 • + €99 (Duo)

De Carbon digitaal kent een zeer nauwkeurige instelling van 0,1°C exact, binnen een temperatuurbereik van 24°C tot 36°C. Met de ingebouwde wekker- en timerfunctie, stelt u de verwarming van uw waterbed in volgens uw eigen wensen. Door de intelligente netvrijschakeling gebruikt het Carbon Digitaal verwarmingselement geen elektriciteit op de momenten dat er niet wordt verwarmd. Natuurlijk kunt u het aan- en uitschakelen ook instellen via de timerfunctie.

Solide bodem met of zonder laden

Als basis voor uw waterbed levert Vivera Waterbedden een bodem die dankzij een speciale constructie de druk van het water op een gelijkmatige wijze verdeeld over het vloeroppervlak. Hierdoor kunnen de Vivera waterbedden op vrijwel alle vloeren worden geplaatst.

Zeer betrouwbare bodem in vele uitvoeringen

 • Bestaat uit vier plinten, vier aluminium hoekprofielen, gewichtsverdelers en bodemplaten.
 • Verdeelt het gewicht ideaal over het vloeroppervlak
 • Leverbaar in de kleuren zwart, wit, licht eiken, donker eiken of grijs
 • Luxueuze hoekprofielen van aluminium in de kleuren zwart, wit en aluminium
 • Comfortabele bed hoogte van 50 of 55 cm

Voordelen bedbodem

Ultra stabiel door gewicht verdelende kruizen

Door de bewezen structuur wordt het gewicht gelijkmatig over de bodemoppervlakte verdeeld.

Eenvoudige en snelle opbouw

Met het intelligente gewichtsverdeler systeem heeft u de bedbodem in korte tijd opgebouwd.

Vele kleurvariaties voor plinten en hoekprofielen

Kiest u uit 6 verschillende plint kleuren en 3 typen hoek profielen.

Extra bergruimte met ladenblok

De bedbodem met 6 praktische laden is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Kleur bedbodem

Bedbodem zwart

Zwart

Bedbodem Wit

Wit

Bedbodem licht eiken

Licht eiken

Bedbodem donker eiken

Donker eiken

Bedbodem grijs

Grijs

Kleur hoekprofielen

Hoekprofiel zwart
Zwart
Hoekprofiel wit
Wit
Hoekprofiel zilver
Zilver

Praktische opbergruimte

Bedbodem met 6 laden + €599

 • Extra opbergruimte, zo gebruikt u de ruimte onder het waterbed optimaal
 • Leverbaar in de kleuren zwart of wit
 • Comforthoogte van 55 cm

 

Zwart

 

Wit

Gratis uitgebreid verzorgingspakket

Koopt u een Vivera waterbed, dan ontvangt u bovendien een compleet onderhoudspakket bestaande uit:
 • 1x Waterbed Conditioner
 • 1x Waterbed Cleaner
 • 1x Ontluchtingspomp
 • 1x Reparatiesetje
 • 1x Digitale handleiding

Passende accessoires

Hoofdeind recht of gebogen in bijpassende kleur

• recht +€199
• gebogen +€299

Voor een bijzonder luxueuze uitstraling kiest u voor een hoofdeind in dezelfde kleur als uw waterbed. Het hoofdeind is even breed als de breedte van het waterbed, is 10cm dik en 105cm hoog.

Nachttafel set in bijpassende kleur

Als extra accessoire bieden wij u een passende nachttafel set (2 stuks), die in dezelfde kleur als het waterbed is uitgevoerd. Ze hebben de hoogte van uw waterbed en een breedte van 40cm en zijn hiermee een ideale combinatie.

Montage in heel Nederland (+ €99)

U kunt uw waterbed door een ervaren monteur laten opbouwen

Wilt u het waterbed zelf monteren? Prima! Met de duidelijke montagehandleiding die bij ieder waterbed wordt meegeleverd, gaat het zeker lukken. Wanneer u echter het monteren liever overlaat aan één van onze ervaren monteurs, regelen wij dat natuurlijk graag voor u. Onze monteurs zetten niet alleen het hele waterbed voor u in elkaar, maar zorgen desgewenst ook voor de demontage van uw oude waterbed. Bovendien geven de monteurs altijd waardevolle tips en adviezen over het onderhoud en gebruik van uw waterbed, zodat u zo lang mogelijk van uw waterbed in optimale conditie kunt genieten.

Wanneer u kiest voor montage door één van onze monteurs dan neemt de monteur nadat uw waterbed geproduceerd is contact met u op om een afspraak te maken voor het leveren en monteren van uw waterbed. Dit kan al binnen 5 werkdagen. De monteur spreekt dan een dagdeel met u af waarop hij mét het product bij u langskomt, zodat u voor levering en montage maar 1x thuis hoeft te blijven.

Stel jouw droomwaterbed samen

Prijs van jouw geconfigureerde waterbed:
Prijs incl. BTW
Ben je tevreden met jouw geconfigureerde waterbed? Plaats hem in je winkelmand en bekijk daar het overzicht van jouw keuzes.
Prijs incl. BTW
€ 749,00
Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Advies nodig? Bel 033 - 760 0000

Op werkdagen beschikbaar van 09.00 - 17.30u.