Comfortabel matras

Oersterk Mesamoll 2 vinyl

Het Vivera watermatras is oersterk. Dat komt omdat het watermatras is geproduceerd van 20% dikker vinyl dan het standaard vinyl dat bij watermatrassen wordt gebruikt. Het door het Duitse Bayer ontwikkelde Mesamoll 2 vinyl is niet alleen sterker, maar bovendien elastischer en volledig vrij van schadelijke weekmakers. Dat maakt het Vivera watermatras duurzaam en milieuvriendelijk. Het flexpatroon in het vinyl draagt bij aan een betere aanpassing aan uw lichaam. Het Mesamoll 2 vinyl wordt door Vivera Waterbedden geleverd in de heldere kleur Ocean Blue.

Langere levensduur door Mesamoll 2

Deze tabel laat de vergelijking zien tussen Mesamoll 2 vinyl en standaard DEHP vinyl. Beiden vinyl soorten werden blootgesteld aan zouten en bacteriën in de Noordzee om de duurzaamheid te testen. Het veel gebruikt DEHP waterbed vinyl toont een beduidend grotere slijtage uitwerking op de elasticiteit en duurzaamheid van het vinyl. Echter het Mesamoll 2 vinyl is na 5 jaar nog steeds in topconditie!

Minder naden, minder slijtage

Naden in een watermatras zijn kwetsbaar. Het slimme design van het Vivera watermatras heeft de lasnaden daarom naar de bodem verplaatst. Op plaatsen waar eerder een hoeknaad aangebracht werd, wordt bij het Vivera watermatras een flexibele 3D inzethoek geplaatst. Zo bereikt het watermatras een ideale pasvorm en staat er minder spanning op de naden. De lasnaden zijn met een maximale overlap geseald via de nieuwste lastechnieken. De combinatie van minder naden en een perfecte pasvorm dragen bij aan een lange levensduur van uw watermatras.

Optimale ondersteuning en stabiliteit

Reken bij een Vivera watermatras op de beste ondersteuning en rust voor uw lichaam. Thermisch gebonden polyestervezels zorgen voor een groot zelfherstellend vermogen van de stabilisatiematten. Geen grote drukpunten meer op uw heupen en schouders, maar een evenwichtige verdeling die garant staat voor de beste nachtrust. Doordat de stabilisatiematten zijn gekoppeld aan de onderzijde van het watermatras, kunnen ze niet verschuiven of dubbelklappen. Ook zijn de matten voorzien van drijvers die zorgen dat de matten altijd boven in het watermatras blijven. Lees hier meer over de stabilisatie gradaties.

Uitstekende warmteverdeling

De vinylbodem van het Vivera watermatras brengt de warmte van het verwarmingselement over, zonder warmteverlies. Hierdoor ligt de benodigde maximale temperatuur van uw waterbedverwarming lager dan bij andere watermatrassen. Deze lagere temperatuur voorkomt het uitharden van het vinyl.

Eenvoudig vullen en ontluchten

Onderhoud van uw Vivera watermatras is eenvoudig. De unieke BlueMagic© vulopening is gegarandeerd lucht- en waterdicht en heeft een perfecte aansluiting op vrijwel alle accessoires. Doordat elk matras een extra Airjet ontluchtingsventiel heeft, kunt u tijdens het vullen eenvoudig lucht verwijderen en het afvulvolume bepalen.